Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajat on yli 90-vuotias (perustettu 1931) kamarikuoro. Alun perin Eteläsuomalaisen osakunnan kerhona perustetun ja sittemmin osakuntakuorona tunnetun EOL:n koko ja ilme on pitkän historian aikana vaihdellut paljonkin, ja ohjelmisto sekä kuoron toiminta elää muutoksessa mukana. Viime vuosina EOL on esittänyt enimmäkseen barokin ja renessanssin musiikkia ilman säestystä, mutta vanhan musiikin vastapainona on viime vuodet laulettu myös suomalaista 1900-luvun alkupuolen ja 2000-luvun ohjelmistoa, ja muun muassa esiinnytty yhteisprojekteissa muiden kuorojen sekä sinfoniaorkesterin kanssa. Viimeisin levy Syvä ja kirkas julkaistiin lokakuussa 2016.
Eteläsuomalaisen Osakunnan Laulajia on saattanut päästä kuulemaan vuosittaisissa konserteissa ja vakiokeikoilla. Syyskauden on yleensä päättänyt joulukonsertti tai kaksi, kevääseen puolestaan on sisältynyt 1–2 konserttia pääsiäisen tai toukokuun puolivälin tienoilla. Varsinaisten konserttien lisäksi vakiokeikkoihin ovat kuuluneet Eteläsuomalaisen osakunnan vuosijuhla lokakuussa, osakunnan kevätjuhla “Eskon häät” huhtikuussa sekä hyväntekeväisyyskeikat HYKS:n silmäklinikalla vappuna ja adventtiaikaan Gaius-säätiön Heseva-palvelutalossa Käpylässä. Kuorolla on ollut myös kerran lukukaudessa viikonlopun mittainen leiri, johon sisältyy paitsi laulamista, myös illanviettoa, saunomista ja yhdessäoloa, viime vuosina perinteisesti Tuusulan Metsäpirtillä. Leirit ovat olleet odotettuja hauskanpidontäyteisiä rentoutumisen ja tutustumisen tapahtumia, ja toki suureksi hyödyksi kulloisenkin ohjelmiston intensiiviseen syvätyöstämiseen!
Laulamisen lisäksi vapaa-aikaa on vietetty yhdessä etenkin kesätauolla muun muassa minigolfin, kesäpelien ja Sikaboogie-viikonlopun parissa sekä pitkin vuotta erilaisissa illanistujaisissa. Konserttien ja keikkojen jälkeen löytää usein ainakin jonkinlainen kokoonpano lähipubiin illan esiintymistä puimaan ja yhdessä rentoutumaan.
Ulkomaanmatkat ovat ehdottomasti olleet kuoroelämän kohokohtia! Viimeisimmät matkat ovat suuntautuneet eri puolille Eurooppaa, kuten Tallinnaan 2019, Tarttoon ja Riikaan 2014, Maastrichtiin ja Kölniin 2012, Uppsalaan 2010 ja Heidelbergiin 2008. Matkoilla on järjestetty yleensä itse 1–2 konserttia tai osallistuttu esimerkiksi kuorofestivaaleille. Ennen kaikkea matkoilla on pidetty hauskaa ja tutustuttu kuorokavereihin entistäkin paremmin!
Pitkän historian omaavalla kuorolla on aktiivista senioritoimintaa, ja jotkin kuoron vuosittaiset perinteet juontavat juurensa jopa 50-luvulle asti. Vuonna 2011 elvytettiin vuosittainen 5.12. itsenäisyyspäivän vastaanotto -perinne, joka jatkui jälleen vuonna 2022 muutaman koronavuoden tauon jälkeen. Juhlavuosia kuoro on viettänyt viiden vuoden välein tavallisesti akateemisten vuosijuhlien ja vuosijuhlakonsertin merkeissä.